Tribina o medijskoj fotografiji organizovana u Kulturnom centru Zrenjanin

Tribina o medijskoj fotografiji organizovana u Kulturnom centru Zrenjanin foto: Jovan Njegović

Kraj oktobra na vojvođanskoj javnoj sceni su obeležila fotografska dešavanja. Tribina o značaju medijske fotografije je organizovana 30. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanin pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i uz podršku Udruženja novinara Srbije.

Pančevački fotoreporter Zoran Jovanović Mačak je otvorio tribinu foto: Jovan Njegović

Na tribini su govorili fotoreporteri Večernjih novosti Darko Dozet iz Novog Sada i Zoran Jovanović Mačak iz Pančeva. Tribinu je svojim izlaganjem otvorio pančevački fotoreporter Zoran Jovanović Mačak, koji je predočio pravu važnost fotografije i veličinu njene uloge u očima čitalaca. U uvodnoj reči novosadski fotoreporter Darko Dozet se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao I Udruženju novinara Srbije na nesebičnoj podršci kada je predložen zakon o oduzimanju autorskih prava, koji zahvaljujući zalaganju ovog Udruženja nije ugledao svetlost dana.

Tribina je okupila posetioce iz različitih vojvođanskih gradova foto: Jovan Njegović

Dozet je kazao da fotografija, pre svega, mora da probudi emociju, da bude istinita i da na najbolji način predstavi stvarni događaj. Tribinu je vodila urednica programa Radio televizije Vojvodine i predsednica Društva novinara Vojvodine Eržebet Pap Reljin.

Galerija fotografija sa tribine

Foto: Jovan Njegović

Darko Dozet, Eržbet Pap Reljin i Zoran Jovanović Mačak

Zoran Jovanović Mačak otvara tribinu o medijskoj fotografiji

Zoran Jovanović Mačak i novinarka Eržbet Pap Reljin

 

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.

1 Response

  1. 10. новембра 2017.

    […] nekoliko dana ste fotografisali tribinu o medijskoj fotografiji, koja je održana u Zrenjaninu. U kojoj meri je neophodno više sarađivati sa kulturnim ustanovama […]