Top 5 saveta za početnike u modnom blogovanju

Vanja Vulin, profesorka i autorka modnog i lifestyle bloga ,, Living and loving in a small city'' foto: privatna arhiva

Samo otvaranje bloga bilo je nesebično otvaranje duše, ulična razmena gde svako može da priđe, pogleda, opipa, omiriše i odabere želi li šta da uzme

Vanja Vulin, autorka modnog i lifestyle bloga “Living and loving in a small city”

Virtuelnu zajednicu koja obuhvata čitav svet karakteriše pojava bloginga kao fenomena multimedijalnog poslovanja na internetu. O blogingu, kao relativno mladoj platformi za plasiranje različitih tematskih sadržaja na internetu, vladaju opredeljeni stavovi. Medijski teoretičari i kritičari smatraju da modni blog nije novinarska forma izražavanja zbog doze subjektivnosti koju autor i kreator različitog tematskog sadržaja unese u svom blogu kao finalnom proizvodu.

Ipak, modni ili neki drugi bloger u današnjem svetu starletizacije medijske scene ne može biti baš svako. Osoba koja želi da počne da radi kao bloger mora biti obrazovana, elokventna, komunikativna i , pre svega, mora imati smisla za kreiranjem kreativnih internetskih sadržaja koji prenose određenu poruku u cilju promocije pozitivnih aspekata današnjeg društva , u kome su crne teme svakodnevno u medijskoj ponudi.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Vanja Vulin koja sebe opisuje kao nepopravljivu hedonistkinju, koja je željna uživanja, iskustava i poznanstava sa ljudima sličnih i različitih interesovanja, kaže da je otvaranje njenog modnog i lifestyle bloga “Living and loving in a small city” bilo nesebično otvaranje duše, a za naš portal je podelila pet korisnih saveta svima koji žele da pokrenu svoj sopstveni blog:

Vanja Vulin, modna i lifestyle blogerka usmerava svoju kreativnu energiju na lepotu življenja foto: privatna arhiva

Vanja Vulin, modna i lifestyle blogerka usmerava svoju kreativnu energiju na lepotu življenja foto: privatna arhiva

~ Nemojte se slepo držati onoga što je trenutno moderno, pokušajte da osvežite trenutne trendove nekim neočekivanim odevnim predmetom ili aksesoarom.

~ Posetite second hand prodavnice! Vintage odeća je neiscrpan izvor inspiracije.

~Podržite domaće dizajnere! I ne samo dizajnere,možda u komšiluku imate savršenu krojačicu koja može da napravi čudo.

~ Kada pišete o odeći, najbitnije informacije nisu one o brendu i ceni. Najvažnije je kako se u toj odeći osećate,čije ruke su je skrojile,kako ste kombinovali jedan odevni predmet na vše načina. Dakle,priča o modi ne sme biti isprazna. Uvek provucite i neke važne životne teme,makar onako usput.

~Budite dosledni sebi i svojim stavovima. Ne prihvatajte sve saradnje,ljudi koji se ozbiljno bave ovim poslom znaju da se uvek mora napraviti neka selekcija. I to je u redu . S druge strane, ne plašite se da nekome predložite saradnju. Meni su se baš tako,spontano,dogodili najlepši susreti sa novim ljudima.

 

 

 

 

 

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.