Srpska nedelja mode nagrađena za međunarodni uticaj u modi na festivalu u Sarajevu

Svetlana Horvat je primila nagradu za međunarodni uticaj u modi projekta Serbia Fashion Week na festivalu u Sarajevu foto: arhiva SFW tima

Žiri Drugog međunarodnog Sarajevo Film Festivala, na čelu sa organizatorkom festivala Amelom Radan, je odlučio da nagradu za međunarodni uticaj u modi dodeli predsednici Nacionalne komore za modu Srbije Svetlani Horvat, za međunarodni uticaj u modi projekta Serbia Fashion Week.

Svetlana Horvat u društvu organizatorke Sarajevo Film Fashion Festivala Amele Radan foto: arhiva SFW tima

Svetlana Horvat je u ime organizacijskog tima modnog festivala Serbia Fashion Week, koji ovu modnu manifestaciju od nacionalnog značaja realizuje dvaput godišnje u Novom Sadu, primila ovo priznanje, koje je dodeljeno Srpskoj nedelji mode kao modnom projektu za međunarodni uticaj u svetu modne industrije u kongresnoj Sali sarajevskog hotela Hills i tom prilikom je izjavila:

Jako sam srećna što sam bila u Sarajevu i da je povod mog odlaska bio tako značajan. Nagrada koju sam primila na Sarajevo Fashion Film FestivaluAward for international Fashion Influence je velika čast za mene. Partnerstvo i saradnja, koji traju godinama unazad između naših manifestacija, rezultirala je promocijom umetnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije na međusobnom, ali isto tako i na međunarodnom  planu. Zahvaljujem se od srca Ameli Radan na ovoj izuzetnoj nagradi uz želju da naše partnerstvo negujemo i razvijamo sve više u godinama koje su pred nama

Nagrada za međunarodni uticaj u modi pripala je projektu Srpska nedelja mode foto: arhiva SFW tima

Sarajevo Fashion Film Festival je najznačajniji modno-filmski događaj u Bosni i Hercegovini, koji se organizuje u saradnji sa Hollywood-om, Londonom, Madridom, Berlinom i Istanbulom.

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.