Modni sjaj apsolventske večeri novosadskih studenata

Modni sjaj apsolventske večeri novosadskih studenata

Jednobojne haljine su siguran izbor za studentkinje uoči apsolventskih večeri  jer su lake za kombinovanje i trebalo bi da daju dozu jednostavnosti

Vanja Vulin, autorka fashion i  lifestyle bloga  “ Living and loving in a small city’’

Holivudski izgled apsolventkinje daje glamurozni sjaj apsolventskoj večeri

Holivudski izgled apsolventkinje daje glamurozni sjaj apsolventskoj večeri

Protekle sedmice je u jednom restoranu na Novom naselju u Novom Sadu organizovano apsolventsko veče studenata završnih godina osnovnih akademskih studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu.

Devojke se sve više odlučuju za smelije haljine

Devojke se sve više odlučuju za smelije haljine

Tom prilikom su budući akademski građani prodefilovali u svečanim odelima i večernjim toaletama koje su apsolventskoj večeri davale utisak glamura i visoke mode.

Sjaj glamura na novosadskoj apsolventskoj večeri

Sjaj glamura na novosadskoj apsolventskoj večeri

Studentkinje, sada već apsolventkinje, su za ovu priliku odlučile da obuku duge toalete različitih krojeva i dezena, a popularna blogerka, autorka bloga “ Living and loving in a small city’’  i profesorka književnosti Vanja Vulin je prokomentarisala za naš portal odevne kombinacije apsolventkinja iz vizure akademske građanke:

Kao i decenijama unazad, i ove godine mnoge devojke se odlučuju za duge večernje haljine. Ono što je vidljivo kao razlika u odnosu na starije generacije jeste činjenica da se danas devojke smelije oblače i da nose haljine koje više otkrivaju nego što pokrivaju. Moje mišljenje je da je to sasvim ok za neku drugu priliku, ali bih definitivno savetovala devojkama da za apsolventsko veče sa svojim profesorima i kolegama odaberu nešto sofisticiranije i prikladnije budućim akademskim građankama. Jednobojne haljine su verovatno siguran izbor jer su lake za kombinovanje i trebalo bi da daju dozu jednostavnosti, ipak, mislim da bi bilo odlično da se devojke odvaže da nose i printove kao i da budu smele da spajaju nespojivo u smislu boja, printova i materijala. Devojke svakako prate trendove (haljina od dvosmernih šljokica i cipele sa providnom štiklom) ali mislim da je mnogo važnije da pronađu nešto što će biti u njihovom “fazonu” jer je najbitnije da se dobro osećaju i da se lepo provedu. Ukoliko bih morala da izdvojim najbolji stajling, to bi definitivno bila devojka koja nosi krem sandale i čipkastu haljinu preko kolena sa faltom.

Jednobojne haljine su uvek pun pogodak

Jednobojne haljine su uvek pun pogodak

Činjenica je da mejnstrim mediji i pop art kultura čine glavnu okosnicu današnjeg vremena, pa u skladu sa tim mladi kreiraju svoj outfit za različite svečanosti bez nekog dubokog razmišljanja o tome kakvu poruku time šalju.

Devojke se pre izbora odevnih kombinacija za apsolventsko veče trebaju konsultovati sa profesorima

Apsolventske večeri su glavni događaji u životu budućih diplomaca i predstavljaju savršenu priliku da budući akademski građani pokažu svoj modni stil

Izvor fotografija: Jovana Lazić i Maja Bumbić

 

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.