Modne novosti

Modne novosti prate aktuelne trendove foto: Đorđe Tomić

Aktuelnosti  iz sveta mode i lepote na jednom mestu

 

 Izgled devojaka i sve ostalo što se dešavalo šezdesetih godina prošlog veka poput emancipacije žena, kraja klasnog perioda i pogleda na revoluciju, učinili su da zavolim modu od najranijeg perioda

Ana Vintur, urednica američkog izdanja magazina Vogue

U ovom tekstu vam donosimo aktuelnosti iz sveta modne industrije, lepote i kozmetike po uzoru na svetske fashion, lifestyle i influence magazine.

 

Motiv zvezdica preplanuo je zimske kolekcije, od  YSL tašni sa srebrnim detaljima do Givenchy marame sa velikom crvenom zvezdom. Ovaj motiv biće aktuelan još u februaru.

 

Najefektniji outfiti za damu od stila dolaze uz kombinovanje plavih štraftica i opasnih crvenih kožnih ribarskih čizama iznad kolena, poput onih iz nove kolekcije modne kuće Balenciaga.

 

Luksuzne modne kuće poput Balenciage i Jascmus u fokusu trenda zimske sezone stavljaju naglašena ramena i dugačke rukave.

 

Foto: Đorđe Tomić

Haljina sa predimenzioniranim karnerom na jednom ramenu, najaktuelniji je kroj, a kada je od teksasa, predstavlja unikatni model.

Čarape do kolena, koje se nose uz svaki par obuće, od najelegantnijih sandala do patika, jesu komad koji će biti aktuelan predstojeće sezone. Zahvaljujući modnim kućama Gucci, Givenchy ili Vetements u prvom planu su sportske dokolenice sa prugama, zvezdama ili natpisom brenda.

Foto: Bogdan Petrović

Za Chanel’s Gabrielle tašne Karl Lagerfeld je izabrao Karu Delevinj, Kristen Stjuart, Karolin de Mažgret i Farela Vilijamsa kao ambasadore brenda da ih reklamiraju u javnosti i budu muze Chanel’s Gabrielle torbi.

Oversize prsluci od crnog denima praktičan su i šik komad koji garantuje edgy look.

Jednostavne odevne kombinacije lako se mogu preobraziti u upadljiv look uz detalje u jarkim bojama.

Foto: Bogdan Petrović

Predimenzionirane košulje sa plavim linijama će biti u trendu aktuelne sezone.

Kravate uz belu košulju, kašmirski kaput i stileto cipele su komadi ženske mode, koji osvajaju ulice evropskih modnih prestonica.

 

Animal print puff  rukavi bacili su novo svetlo na tradicionalni trenč aktuelne sezone, poput onog iz kolekcije modne kuće Burberry. Na prvi pogled jednostavni oblici dobijaju sasvim novu formu zahvaljujući modifikovanim detaljima, ali ponajviše zavodljivom ženskom stavu.

 

Foto: Bogdan Petrović

Za savršeno nanošenje ivica ajlajnera, neophodno je umočiti štapić za uši u mleko za skidanje šminke i na taj način se može lako postići besprekorni oblik.

Foto: Bogdan Petrović

U dokumentarcu Septembarsko izdanje koji se bavi modnim magazinom Vogue, urednica američkog izdanja ovog prestižnog modnog magazina Ana Vintur je izjavila:

Odrastajući u Londonu šezdesetih godina prošlog veka morali ste biti ludi da ne shvatite da se nešto izuzetno dešava u modnom svetu. Tadašnji izgled devojaka i sve ostalo što se dešavalo poput emancipacije žena,kraja klasnog perioda i pogleda na revoluciju, učinili su da zavolim modu od najranijeg perioda.

 

Foto: David Đorđević

London je kao evropska modna prestonica od davnina imao uticaj na razvoj svetske modne industrije.

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.