Lea Stanković: Odličan feedback pratilaca pokazuje kvalitet mog jutjuberskog rada

Jutjuberka i instagram influenserka Lea Stanković foto: privatna arhiva

Lea Stanković važi za najpraćeniju i najpopularniju jutjuberku i instagram influenserku na srpskoj medijskoj sceni budući da ima nekoliko stotina hiljada pratilaca na društvenim mrežama. Za Youtube je počela da snima pre skoro četiri godine kada je imala 14 godina. U početku je najviše obrađivala teme koje su povezane sa šminkom i modom, međutim već posle nekog vremena je počela da priča i o nekim ozbiljnijim temama. To se odnosilo na deljenje životnih iskustava i iskustava sa putovanja. Lea trenutno najviše snima sketch i challenge videe jer je to nešto što njena publika najviše voli. U oktobru 2017. godine dobila je nagradu na Belgrade Fashion Week-u. U avgustu prošle godine izbacila je svoju prvu pesmu koja sada broji skoro 6 miliona pregleda na Youtube-u, a u oktobru prošle godine je izašla njena prva knjiga u izdanju beogradske Lagune. Ekskluzivno za Foto In magazin Lea govori o jutjuberskom poslu, novosadskoj promociji svog književnog prvenca i upućuje jedinstvene savete svim čitaocima Foto In magazina.

 

Lea Stanković važi za najpraćeniju jutjuberku u Srbiji foto: privatna arhiva

Nedavno ste u jednom shopping centru u Novom Sadu imali promociju svoje knjige “Izgradi svoj stil”. Kako ste došli na ideju da napišete i objavite svoju prvu knjigu o načinu na koji se može izgraditi sopstveni imidž?

Još kao mala sam jako volela da crtam i pravim raznovrsne kreacije za svoje lutkice. Moja ljubav prema modi i dan danas traje i kada sam dobila ponudu od izdavačke kuće Laguna da napravim knjigu, odmah sam znala o čemu bi volela da ona bude. Htela sam da pokažem svima čime se ja bavim u slobododno vreme i da vidim kako bi se moji pratioci snašli u tome i da li bi im se dopalo sve ono u šta ja ulažem svoju kreativnu energiju.

Lea je poznata po svom prefinjenom modnom ukusu foto: privatna arhiva

Kakva je bila reakcija novosadske publike na susret sa Vama kao najpopularnijom i najuticajnijom balkanskom influenserkom na Youtube-u i Instagram-u?

Bilo je predivno. Zaista, bez lažne skromnosti, osetila sam tu energiju novosadske publike i svojih pratilaca, koja mi pokazuje da sam na pravom putu razvoja svog kreativnog rada i delovanja na društvenim mrežama. Zahvalna sam svima koji su bili, zaista su mi ulepšali dan.

Budući da je domaća jutjuberska scena u ekspanziji i da je samim tim postala svojevrsni balkanski kreativni fenomen, koliko je truda i rada neophodno uložiti da bi jutjuberski kanal imao nekoliko stotina hiljada pratilaca?

Svakako da je potrebno uložiti dosta truda, rada i ideja, koje će biti vaš lični pečat , a ne kopija tuđe ideje. Međutim, ništa od toga nije teško kada nešto volite da radite.

Za svoj modni doprinos osvojila je i BFW nagradu 2017. godine foto: privatna arhiva

Na koji način Vi doživljavate sebe sa obzirom na već pomenuti uspeh koji ste ostvarili kao uticajna jutjuberka?

Ja sebe doživljavam kao jednu, pre svega, kreativnu devojčicu od 18 godina koja se bavi nečim što voli, a to je jutjuberski rad koji publika i internet zajednica smatra kvalitetnim radom na Internetu, a u prilog tome govori  i odličan feedback od drugih ljudi, tako da znam da je ovo prava stvar.

Priroda kao nezaobilazno mesto za fotografisanje foto: privatna arhiva

Šta biste savetovali svim čitaocima Foto In magazina budući da se među njima nalaze i profesionalci iz oblasti kreativne industrije? Da li je teško ostvariti komercijalni uspeh u digitalnom svetu?

Poručila bih svima da stvarno ne odustaju od svojih snova, koliko god bezazleno to zvučalo i da se svakim novim danom trude, rade, smišljaju nove stvari i uspeh je onda neizbežan. Uspeh uvek dođe kao rezultat celokupnog rada i zalaganja na ostvarivanju profesionalnog traga u delatnosti kojom se bavite.

Još fotografija pogledajte u galeriji:

U korak sa prirodom foto: privatna arhiva

Svečani koktel povodom dodele BFW nagrada foto: Anđela Zec

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.