Kako najbolje da iskoristiš Foto IN portal

Pomoći ćemo ti da dobiješ najbolje od ovog portala, jer nam je cilj da napraviš svoj portfolio koji će privući pažnju i možda ti omogućiti da ostvariš saradnju sa onima koji nude baš to što ti je potrebno.

Postavi profilnu fotografiju

Za profilnu fotografiju postavi onu fotografiju pomoću koje želiš da te ostali korisnici identifikuju. To može biti tvoj portret ili tvoja najbolja fotografija koju imaš. Nemoj postavljati tuđe fotografije niti fotografije na kojima nije tvoj lik ili tvoj rad. Dobra profilna fotografija je ona po kojoj će te saradnici prepoznavati.

Da li znaš da možemo da ti pomognemo da snimiš dobru profilnu fotografiju? Saznaj kako.

Dodaj fotografije

Ispričaj svoju priču kroz fotografije. Dodaj svoje najbolje radove i one fotografije koje će predstaviti tvoj rad. Trudi se da postavljaš raznolike radove i one fotografije koje možeš i smeš da koristiš. Nikada ne postavljaj tuđe fotografije ili one za čije objavljivanje nemaš saglasnost autora, modela ili neke druge osobe. Ne zaboravi da ti je cilj da se što bolje predstaviš potencijalnim saradnicima.

Napiši što više informacija o sebi

Dobro se predstaviti znači što bolje opisati ono što radiš, za čim tragaš, šta nudiš ili kakva su ti očekivanja. Dodaj u portfolio svoje profile na društvenim mrežama. O sebi napiši nešto lično ali ne zaboravi da je profesionalno i radno iskustvo ono što tvoje saradnike najviše interesuje.

Kako da se predstaviš kao fotograf

foto in

Ako si fotograf, opiši svoje radno iskustvo, ako ga nemaš, napiši da želiš da ga stekneš i objasni koja vrsta fotografije te interesuje. Ako tražiš modele za svoje fotografije, navedi potrebne osobine modela, vrstu saradnje koju nudiš, način svog rada i sve to ilustruj adekvatnim fotografijama. Navedi gde se nalaziš i gde najčešće radiš.

Kako da se predstaviš kao model

Portfolio članice Teodora Bjelica

Ako si model, fotografe ćeš privući kvalitetnim fotografijama kojima ćeš se najbolje predstaviti. Nemoj postavljati amaterske fotografije, kao ni fotografije snimljene mobilnim telefonom, one na kojima se ne vidiš dobro, koje su mutne, van fokusa i lošeg kvaliteta. Fotografi vole već na prvi pogleda da vide o kakvoj je osobi reč i da već na prvi pogled stvore sliku o modelu. Ako nemaš kvalitetne fotografije a želiš da radiš kao model, bolje je postaviti dve ili tri dobre i jasne fotografije na kojima se vidi lice (portret) i cela figura, nego veliki broj loših, mutnih i nekvalitetnih fotografija. Držite se pravila “manje je više”.