Igor Todorović: Kolekcija Secret Garden metaforično priča priču o tajnom vrtu svake žene koja prepoznaje svoju estetiku i poetiku

Modni kreator Igor Todorović na Srpskoj nedelji mode foto: Svetlana Braun

Na nedavno održanom novembarskom izdanju Srpske nedelje mode u Novom Sadu čuveni srpski modni dizajner i stilista Igor Todorović se prvi put predstavio novosadskoj publici svojom novom kolekcijom ženske mode pod nazivom Secret Garden. Za Foto In portal otkriva detalje realizacije svoje nove modne linije namenjene damama.

Prvi put pred novosadskom publikom foto: Svetlana Braun

Na novembarskoj nedelji mode u Novom Sadu ste predstavili novu žensku kolekciju pod nazivom Secret Garden. Koliko dugo ste radili na stvaranju ove kolekcije?

Kolekcija Secret Garden imala je svoju premijeru na ovogodišnjem Serbia Fashion Week-u. To je prezentacija prve linije Ateljea Igor Todorović i za sve nas iz tima bilo je to jedno novo i lepo iskustvo s obzirom na to da po prvi put učestvujemo na ovoj manifestaciji. Kolekcija je bila predstavljena, pre toga, na nedelji visoke mode u Šangaju što je takođe bilo jedno od modnih putovanja na kome smo uživali.

Kolekcija Secret Garden prikazana u Kini foto: Svetlana Braun

Kolekcija je rađena dovoljno dugo i promišljana pažljivo na način, da metaforično ispriča priču o tajnom vrtu svake žene koja u onome što nosi potpis ateljea prepoznaje svoju estetiku i poetiku. Nekoliko meseci su se radili samo dekori i rukom urađeni detalji kao i elementi od kristala koji su namenski rađeni za ovu kolekciju. Međutim, ono što ispunjava svakog autora i briše nebrojene sate rada i truda celog tima je trenutak kada se sve završi i kada možete zadovoljno da pogledate na svoj rad i rad svojih saradnika.

Detalj sa modne revije foto: Svetlana Braun

Ovog novembra ste se prvi put predstavili publici na Srpskoj nedelji mode. Zbog čega niste ranije učestvovali budući da ste najzvučnije dizajnersko ime u Srbiji?

Dobijali smo pozive od organizatora nekoliko godina unazad, ali jednostavno se nisu poklopili termini i obaveze proteklih godina da bismo kao tim uspeli da se organizujemo na ljubazan poziv gospođe Svetlane Horvat i prihvatimo učešće na Srpskoj nedelji mode. S jedne strane, imao sam i potrebu da se na ovoj manifestaciji desi i neka vrsta modne premijere nove kolekcije, pa sam zadovoljan kako je sve proteklo.

Modni kreator Igor Todorović u Italiji foto: privatna arhiva

Igorov rad je na modnoj sceni Srbije i Evrope prepoznat po autorskoj modi koju vredno stvara u svom beogradskom ateljeu. Studije modnog dizajna završio je u Italiji, evropskoj i svetskoj kolevci mode, i mnoge italijanske javne ličnosti nose njegove autorske kreacije. Među njima je i italijanska televizijska zvezda Mila Karluči koja je prošle godine ponela odelo našeg dizajnera na otvaranju nove sezone Milanske skale. Taj događaj važio je za italijanski televizijski spektakl, koji je direktno prenosila nacionalna televizija Rai Uno. Igor se smatra  najcenjenijim stilistom među srpskim političarima, a mnogi od njih su poštovaoci njegovog modnog stvaralaštva. U izjavi za predstavnike medija dotakao se povodom novinarskog pitanja i teme modnog žurnalizma. Tom prilikom je kazao da posao modnog novinara trebaju obavljati izuzetno obrazovani i informisani ljudi, koji dobro poznaju modu kao materiju i dešavanja u svetu modne industrije.

 

Još fotografija pogledajte u galeriji:

Foto: Svetlana Braun

Nova kolekcija odaje ženstvenost

Pastelne nijanse kolorita su uvek u trendu

Elegancija na prvom mestu

Elegancija na prvom mestu

Lepršavost haljine kao simbol elegancije

Kolekcija ženske mode Secret Garden očarala novosadsku publiku

 

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.