Dunavski park pod sjajem modnog jubileja Serbia Fashion Week-a

Novosadska manekenka Tamara Milićević predvodi kolonu manekenki foto: Vladimir Veličković

Spektakularno otvaranje desete jubilarne Srpske nedelje mode, u organizaciji Nacionalne komore za modu Srbije i pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, upriličeno je sinoć na radost mnogobrojnih posetilaca, modnih sladokusaca, poznatih ličnosti i predstavnika medija u novosadskom Dunavskom parku.

Orkestar Srpskog narodnog pozorišta foto: Vladimir Veličković

Modni sjaj Srpske nedelje mode, koja se već pet godina u aprilu i novembru održava u Novom Sadu, pretvorio je ambijent Dunavskog parka u neopisivu umetničku oazu stila i elegancije. Publici, koju su činili Novosađani i turisti, predstavnici medija, poznate ličnosti i inostrani gosti ovog modnog festivala bili su u prilici da uživaju posmatrajući modni defile manekenki i manekena odevenih u pedeset kreacija modnih dizajnera koji dolaze iz trideset zemalja.

Potpredsednik festivala Serbia Fashion Week Emerik Fransoa izrazio je svoje zadovoljstvo ovogodišnjim jubilejem foto: Vladimir Veličković

Svim prisutnima su se, uz glas operskog pevača i zvuke opere Srpskog narodnog pozorišta, obratili predsednica i potpredsednik Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat i Emerik Fransoa. Čelnica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat svim prisutnim predstavnicima medija, gostima i javnim ličnostima, poželela je dobrodošlicu sledećim rečima:

Čelnica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat pozdravila je predstavnike diplomatskog kora i medije uoči modnog spektakla foto: Vladimir Veličković

Želim da pozdravim predstavnike diplomatskog kora, naše uvažene zvanice i internacionalni pres i hvala vam što podržavate Srpsku nedelju mode i što ste sa nama. Naš grad će večeras na momenat biti sedište visoke mode u Evropi.

Početak modnog defilea u Dunavskom parku foto: Vladimir Veličković

Francuski kreator visoke mode i potpredsednik Srpske nedelje mode Emerik Fransoa zahvalio se na otvaranju ovog  novosadskog modnog spektakla evropskog nivoa svim prisutnima koji su svojim prisustvom doprineli značaju ovog modnog događaja rekavši da je ta činjenica za celokupni tim Serbia Fashion Week-a od velike važnosti.

Manekenke u lepršavim haljinama foto: Vladimir Veličković

Revijalni deo programa, uz zvuke romantične muzike i scenografiju koja podseća na šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka, otvorila je poznata novosadska manekenka Tamara Milićević. Manekenke su nosile lepršave haljine dugog kroja, gde dominiraju svetle nijanse boja i komplete različitih dezena i krojeva, dok su manekeni nosili šarenolika odela urbanog stila.

Modni raskoš Srpske nedelje mode foto: Vladimir Veličković

Neobičnu koreografiju modnog defilea u Dunavskom parku, upotpunila je vožnja bicikla, kojim su upravljali manekeni odeveni u beloj košulji i crnoj majici, među kojima je bio i Milan Todorović, prošlogodišnji dobitnik nagrade Serbia Fashion Week-a za najboljeg modela koja mu je dodeljena na svečanoj ceremoniji u Ambasadi Italije u Beogradu. Manekeni su, vozeći bicikl, u kavaljerskom  stilu damama iz publike delili ruže.

Pastelne nijanse odevnih kombinacija foto: Vladimir Veličković

Ambasador i digitalni marketing menadžer Srpske nedelje mode Aleksa Todorović prokomentarisao je za naš portal svoje viđenje jubileja modnog festivala Serbia Fashion Week:

Jubilej dokazuje da manifestacija traje i da se radi neka dobra stvar sa ovim i mislim da će sada tek više krenuti da raste kao festival i da sada treba da doživi veliki bum probijanjem među svetske fashion weekove jer Serbia Fashion Week ima jako velik potencijal za to i drago mi je što sam deo projekta koji će sigurno u budućnosti imati mnogo veći modni uticaj.

Novosadska manekenka Tamara Milićević predvodi kolonu manekenki foto: Vladimir Veličković

Na kraju revijalnog dela modnog spektakla manekenke su ponele balone sa natpisima zemalja odakle dolaze modni kreatori, a među tim zemljama su Bosna i Hercegovina, Češka Republika i Bugarska, i pustile ih da lebde u vazduh nakon čega su još jednom svi modeli zajednički prodefilovali pistom u Dunavskom parku.

 

Galerija fotografija sa otvaranja Srpske nedelje mode u Dunavskom parku

Manekenke puštaju balone da lebde u vazduh foto: Vladimir Veličković

Posetioci se okupljaju pre početka otvaranja Srpske nedelje mode foto: Anđela Zec

Atmosfera pre početka otvaranja Srpske nedelje mode foto: Anđela Zec

Sve je spremno za modni spektakl foto: Anđela Zec

Novosađani čekaju da vide modni spektakl foto: Anđela Zec

Zanosne manekenke čekaju da puste balone foto: Anđela Zec

Čelnica Srpske nedelje mode Svetlana Horvat daje izjavu za medije foto: Vladimir Veličković

Čelnici modnog festivala Serbia Fashion Week Svetlana Horvat i Emerik Fransoa poželeli su dobrodošlicu svim prisutnim gostima u Dunavskom parku uoči otvaranja Serbia Fashion Week-a foto: Vladimir Veličković

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.