Bez ulaganja nema kvalitetnog bloga

Novinarka Željka Opačić uspešno vodi svoj beauty, fashion i lifestyle blog „In relationship with beauty“ foto: privatna arhiva

Oduvek sam volela da utiske o određenim proizvodima delim sa ljudima u svom okruženju, a blog mi pruža mogućnost da svoja iskustva prenesem velikom broju devojaka i time im pomognem u odabiru određene šminke i preparative.

Željka Opačić, novinarka i blogerka

 

Željka Opačić  је diplomirala žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a svoje radno iskustvo je sticala radeći tri godine kao novinarka, reporterka i voditeljka na televiziji Vojvodine, a zatim se oprobala u privatnoj produkciji. Autorka je beauty, fashion i lifestyle bloga “In relationship with beauty” , trenutno se bavi online novinarstvom, a blog joj je, za sada, hobi.

Novinarka i blogerka Željka Opačić foto: privatna arhiva

Novinarka i blogerka Željka Opačić foto: privatna arhiva

 

Šta Vas je privuklo da počnete da se bavite blogovanjem?

Ljubav prema pisanju, ali i prema kozmetici, bila je presudna da počnem da se bavim blogovanjem. Oduvek sam volela da utiske o određenim proizvodima delim sa ljudima u svom okruženju, a blog mi pruža mogućnost da svoja iskustva prenesem velikom broju devojaka i time im pomognem u odabiru određene šminke i preparative.

Ljubav prema blogovanju je bila presudna za početak blogovanja, Željka Opačić foto: privatna arhiva

Ljubav prema blogovanju je bila presudna za početak blogovanja, Željka Opačić foto: privatna arhiva

 

Koliko kreativnost naziva bloga, poput naziva Vašeg bloga “In relationship with beauty” utiče na privlačenje pratilaca?

Pre bih rekla da kreativan naziv bloga utiče na to da čitaoci brže i lakše zapamte vaš blog i da možda brže postane popularan, ali smatram da su kvalitetan sadržaj i lepe fotografije ono što će ne samo privući već, što je mnogo važnije, zadržati pratioce na blogu.

Koje savete biste kao beauty blogerka uputili kupcima kozmetičkih preparata?

Svakako bih im rekla da uvek, pre kupovine, pročitaju recenzije na blogovima, posebno ukoliko se radi o skupljim preparatima. Ljudi često pogreše te daju novac na proizvode koji ne odgovaraju njihovom tipu kože ili kose. Na kvalitetnim blogovima mogu da se pronađu različite informacije o preparatima i iskustva koja svakako pomažu prilikom kupovine.

Tačne informacije o kozmetičkom preparatu sun a prvom mestu blogovanja svake popularne beauty blogerke foto: privatna arhiva

Tačne informacije o kozmetičkom preparatu sun a prvom mestu blogovanja svake popularne beauty blogerke foto: privatna arhiva

Koliko je isplativo bavljenje blogerskim poslom u Srbiji?

Nažalost, u Srbiji su kozmetički brendovi tek sad počeli da prepoznaju blogove kao jedan od najboljih načina reklamiranja, međutim i dalje prilično zaostajemo za razvijenijim državama. Kako biste imali kvalitetan blog, morate mnogo da uložite, a tek onda da očekujete da se to jednog dana isplati, stoga je većini devojaka blogovanje samo hobi.

Koji kozmetički proizvod kao blogerka nikada ne biste predstavili?

Ne bih predstavljala nešto što se ne uklapa u koncept mog bloga. Takođe, nikada ne bih pisala afirmativno o nečemu što bi moglo da ugrozi zdravlje čitalaca i nisam sklona tome da pišem neistine o određenim proizvodima.

Kako sačuvati lepotu u današnjem svetu punom stresa?

Svakako pravilnim negovanjem, što podrazumeva da koristimo proizvode koji odgovaraju našem tipu kože. Obavezan odlazak kod dermatologa ili kozmetičara ukoliko uočimo neki veći problem na licu. Međutim, sve to ne bi imalo previše efekta ukoliko ne radimo na unutrašnjoj lepoti jer kao što uvek tvrdim – lepota je balans spoljašnjeg negovanja i unutrašnjeg usavršavanja.

Ukoliko ste imale stresan dan, jedna dobra antistres maska, muzika koju volite i šolja toplog napitka po želji otkloniće trenutne znake umora, a za dugotrajnije efekte morate svakodnevno da radite na sebi.

Koliko traje radni dan jedne beauty blogerke?

Verujem da bi Vam na ovo pitanje svaka devojka koja ima blog drugačije odgovorila. Konkretno ja, blogom se bavim u slobodno vreme. Jedan dan fotografišem, sredim fotografije, naredni dan pišem postove. Svakodnevno testiram proizvode i zapisujem svoje utiske… Ono što je odlično kod blogovanja jeste što vam pruža mogućnost da se sami organizujete onako kako vama odgovara. Možete dva dana da se potpuno posvetite pisanju i onda nekoliko narednih dana samo izbacujete postove. Dobra organizacija odrađuje veliki deo posla, a onda vam ostaje da u njemu samo uživate.

Željkin blog možete pratiti na adresi “In relationship with beauty”

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.