11 modnih predloga Marine Perazić

Pevačica Marina Perazić otkriva svoje beauty navike styling: Srđan Šveljo foto: Dimitije Nedeljković

Šminka i frizura mogu da učine čudo, potpunu transformaciju osobe do neprepoznatljivosti. Koliko nas dobar izbor može ulepšati, loš izbor šminke i frizure može nas prosto unakaziti jer svakom ne pristaje sve. Treba voditi računa da se dnevna šminka drastično ne razlikuje od one za večernje izlaske

Маrina Perazić, pevačica

Popularna pevačica i vlasnica hitova “Program tvog kompjutera”  i  “Kolačići” Marina Perazić ekskluzivno za Foto In Magazin predlaže čitaocima šta da urade kako bi unapredili svoju životnu rutinu i iskoristili na najbolji način različite životne prilike poput šopinga ili putovanja.

 

1. Zdrava ishrana

Zadrav način ishrane u mom slučaj započinje doručkom koji mi izuzetno prija, ne samo ukus, nego mi daje potrebnu energju, a uz to mi fantastično reguliše probavu. Mnogi zanemaruju značaj redovne probave. Neophodo je voditi računa o ubrzanju metabolizma jer je to preduslov dobrog zdravlja te, ono što je ženama posebno bitno, dobre linije.

Ključ lepote je u zdravoj ishrani foto: Dimitrije Nedeljković

Ključ lepote je u zdravoj ishrani foto: Dimitrije Nedeljković

U stvari, čim ustanem, dok pripremam kafu ispijam čašu tople vode. Vodim računa da u kući imam limun pa najčešće neposredno nakon kafe pijem mlaku limunadu. Limun, iako je kiselog ukusa, stvara alkanu sredinu u našem želucu, što je odličana prevencija protiv raka. Kafa nas diže i prija nam ukus, ali stvara kiselost u našem želucu što ni malo nije zdravo, poseno u kombinaciji s mlekom, s obzirom da je sve češća pojava loše tolerancije na laktozu.

U frižideru uvek imam jogurt koji dodajem u musli (2 velike kašike), sa takođe, 2 kašike čija semenki koje u kontaktu s jogurtom nabubre te 1 do 2 kašike mlevenih semenki lana (moraju biti mlevene kako bi se u potpunosti iskoristila njihova nutritivna vrednost!), a potom dodajem bar jednu kašiku mešavine susam, semenke bundeve i suncokreta, brusnice i suvo grožđe. U sve to dodajem neko voće. Obrok je obilan, ali neverovatno zdrav i hranjiv.

Uglavnom, ostatak dana jedem isključivo raženi hleb, dosta povrća bilo u čorbi, u salati ili kao prilog, piletinu i ribu jer mi to najviše prija. Volim jesti voće i ne izbegavam ga iako i ono ima dosta šećera, ali u mojim godinama zaista ne želim biti rob vitke linije.

 

2. Intervju za posao

Kao slobodni umetnik, mogu sebi dopustiti da moj način oblačenja bude vrlo nekonvencionalan i da negujem neki svoj stil. Moram priznati da sam samo nekoliko puta u svom životu, išla  na intervju za posao i to vrlo davno. O tkzv.”dress code”u naučila nam najviše dok sam  živela u Njujorku , s obzirom na to da su po tom pitanju Amerikanci vrlo striktni i izuzetno konzervativni. U svakom trenutku treba voditi računa da li si “over” ili “under dressed”, tj. preterano doteran ili nedovoljno sređen za dešavanje.

Za intervju za posao predložila bih što decentniju garderobu, ne preterano jaku šminku i vrlo urednu frizuru. Pod decentnom garderobom podrazumevam, ne preterano jarkih boja, ne preusko ili previše otkrivajuće. Dakle, izbegavati duboke dekoltee i prekratke suknje s otvorom. Drugim rečima, umereno u svakom pogledu, ukoliko ste došli s namerom da istaknete svoj um, svoje sposobnosti i primereno ponašnje koje se od vas očekuje u ozbiljnoj firmi.

 

3. Kancelarijski posao

 Sve što sam navela kao sugestije za prihvatljiv izgled za intervju za posao, smatram da je onako kako bi se neko, ko ozbiljno i odgovorno doživljava svoj posao i želi ostaviti dobar utisak, trebao oblačiti. Naglasit ću, uvek čisto, uredno i ne previše napadno.

 

4. Gostovanje na televiziji

 Osobe koje gostuju u emisijama došle su s namerom da prezentuju svoju ličnost, stoga je poželjno da budu što originalniji, ali i da se uklapaju u nove modne trendove. Ono što je najbitnije jeste da budete što uredniji te da garderoba koju nosite bude što novija. Treba voditi računa o vremenu kada se emisija emitira. Nikako večernja toaleta u jutarnjoj emisiji!

Odeća u kojoj poznate ličnosti gostuju na televiziji treba biti originalna i u skladu sa njihovom ličnošću foto: Dimitrije Nedeljković

Odeća u kojoj poznate ličnosti gostuju na televiziji treba biti originalna i u skladu sa njihovom ličnošću foto: Dimitrije Nedeljković

 

5. Proslava Nove godine

 Kad se spremamo da dočekamo Novu godinu, želimo da je dočekamo što svečanije odeveni i što sređeniji, da se osećamo dobro sa samim sobom, čime naglašavamo naš pozitivan stav i očekivanja da nam se u nadolazećoj godini dese mnoge lepe stvari. Važno je imati na umu da onako kako zračimo, tako nam se vraća, uvek u svakom trenutku!

 

6. Kafa sa prijateljicama

Ukoliko je u pitanju stvarno samo kafa s prijteljicama, dnevna varijanta, onda  isključivo kežual. Patike, farmerice, može i širi duks. Sve što je prijtno za nošenje, ležerno i opušteno. Međutim, postoje i one “kafe s prijateljicama” kada želite da bude viđene ili da nekog vidite te privučete pažnju, tada bi to mogla biti neka ležernija varijanta večernjeg izlaska. Naglašena linija tijela i sve što želite istaknuti, ali s merom, jer želite da budete primećeni, ali ne i smešni zbog prenapadnog oblačenja. U toku dana poželjno je izjegavati šljokice i šljašteće materijale.

 

7. Noćni provod

U noćnom provodu je sve dozvoljno u skaldu s našim ukusom i afinitetima, tj. zavisi kako se želite predstaviti i koga privuči. Nemojte se ljutiti ako budete izazvali neželjene komentare i nabacivanje momka koji vam se ne dopadju jer ste svojim stajlingom poslali “krivu” poruku!

Za noćni provod se trebamo obući u skladu sa našim afinitetima foto: Dimitrije Nedeljković

Za noćni provod se trebamo obući u skladu sa našim afinitetima foto: Dimitrije Nedeljković

 

8. Putovanje u inostranstvo

Prvo što mi je palo na pamet, “od svega pomalo”, posebo ako letite sa “low cost” komapanijama, jer u tom slučaju, drugačije i ne može. Garderoba za put bi trebala biti vrlo prijatna, komotna, slojevita, s obzrom da ne možete predvideti kakvo će vas vreme dočekati. Preporučujem pamučnu garderobu jer je najprijatnija za nošenje i ne gužva se. Posebno je važno povesti računa o obući koja mora biti najprijatnija moguća, prikladna za dugačke šetnje s obzirom da sigurno želite da što više obiđete grad, a po mogućnosti i neki shopping centar.

Požljeno je i na kraće putovanje poneti bar jednu svečaniju kombinaciju koja ne zahteva peglanje.

 

9. Izbor kupaćeg kostima

Izbor kroja kupaćeg kostima isključivo zavisi od građe tela, dakle, onaj koji nam najbolje pristaje i u kom se osjećamo dobro, a boja od afiniteta. Vrlo je bitno da zbog sunčanja otkrijemo što veći deo kože, ali poželjno je da ne izgledamo vulgarno.

 

10. Šminka i frizura

Šminka i frizura mogu da učine čudo, potpunu transformaciju osobe do neprepoznatljivosti. Koliko nas dobar izbor može ulepšati, loš izbor šminke i frizure može nas prosto unakaziti jer svakom ne pristaje sve. Treba voditi računa da se dnevna šminka drastično ne razlikuje od one za večernje izlaske.

Šminka i frizura su glavne celine dnevnog i večernjeg outfita foto: Dimitrije Nedeljković

Šminka i frizura su glavne celine dnevnog i večernjeg outfita foto: Dimitrije Nedeljković

11. Modni blog ili modni magazin

I dalje me više privlače dobri stari modni magazini sa savšrenim velikim fotografijama na odličnom sjajnom papiru.

 

 

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.